(thumbnail)

Juf Elly in race voor Leraar van het Jaar 2013

18 Juni 2013

In de eerste week van juni zijn 31 genomineerde leraren bekend gemaakt die kans maken op de titel Leraar van het Jaar 2013. Diverse leraren konden tot half april aangemeld worden voor deze landelijke verkiezing en vele honderden leraren waren aangemeld. Na de eerste juryronde zijn er 31 leraren overgebleven waarvan tien genomineerden voor het basisonderwijs.

Tussen de docenten zitten er twee die lesgeven op een Amsterdamse school. En juf Elly de Jong van onze groep 4  is nu een van de 10 kanshebbers op de titel in de categorie basisonderwijs! 

Volgens het team van de Roos heeft juf Elly haar uitverkiezing te danken aan de betrokken sfeer in de klassen waar ze werkt. Bij juf Elly in de klas denken de kinderen na over hun eigen leren en voelen zich verantwoordelijk voor de klas. Zij maken de presentielijst, schrijven op wie aan de beurt is, of noteren wie afwezig is. Dankzij deze dynamiek ontstaat een enorm enthousiasme en leergierigheid onder de kinderen.

Juf Elly kreeg eind mei het bericht dat ze leraar van het jaar kon worden. Het kwam voor haar als een mooie verrassing. De directie, het MT en collega's hadden haar voorgedragen. En tijdens een enthousiast telefoontje van de organisatie werd haar verteld dat ze nu bij de laatste 10 zit. Lees hier een artikel uit het Parool.